ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Γιώργος Χατζημάρκος

Στην εποχή των πιο έντονων και συνεχών κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών μεταβολών, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπορεί και θα παίξει κεντρικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια για ανάταση και αλλαγή πορείας. 

Στην πενταετία των μεγαλυτέρων προκλήσεων, των μεγαλυτέρων κινδύνων και των μεγαλυτέρων ευκαιριών, ο ρόλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι καθοριστικός και κρίσιμος και ως τέτοιον, υπεύθυνα και με συγκεκριμένο σχέδιο θα υπηρετήσουμε. 

Με εργατικότητα, δημιουργικότητα και εξωστρέφεια για να ανοίξουμε δρόμους στις ευκαιρίες, να δημιουργήσουμε χώρο στα   όνειρα, τις προσδοκίες και την ελπίδα των συμπολιτών μας. Και για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να συγκρουστούμε με το χθες και όλα όσα μας πλήγωσαν. 

Ανοίγοντας την προοπτική συνεργασίας με  όλες τις υγιείς δυνάμεις του Νοτίου Αιγαίου, με δράσεις ουσίας, ορθή ιεράρχηση, προτεραιότητες, επιλογές και αποφάσεις μετάβασης σε ένα νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης που θα δημιουργεί εισόδημα, θέσεις εργασίας, ευκαιρίες για τους νέους και τις νέες. 

Ήρθε η στιγμή να αναδείξουμε όλοι μαζί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας, την πλούσια παραγωγή μας και την πολιτισμική κληρονομιά της πιο όμορφης Περιφέρειας της Ελλάδας. 

Έφτασε λοιπόν αυτή η πολύ δύσκολη και ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος. 

Η Περίοδος των Επιλογών. 

Ήρθε η ώρα να σταθούμε γυμνοί, από παθογένειες του παρελθόντος και λαϊκισμό, μπροστά στο πρόβλημα και να προτείνουμε όχι αυτό που ακούγεται ευχάριστα στον γονατισμένο σήμερα συμπατριώτη μας, αλλά λύση. 

Λύση ρεαλιστική, υλοποιήσιμη. 

Περήφανοι για το Αιγαίο μας, ήρθε η ώρα να το αναδείξουμε εντός κι εκτός συνόρων. 

Περήφανοι για τους νησιώτες μας, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις αρετές τους, τις ικανότητές τους, τη δημιουργικότητά τους. 

Σίγουροι για τις δυνατότητες των νησιών μας και σε όσους, εκτός Αιγαίου, δεν κατανοούν τις δυσκολίες, απευθύνουμε την πρόσκληση να έρθουν στο Αιγαίο. 

Σε όσους δεν αντιλαμβάνονται την προοπτική, να έρθουν στο Αιγαίο. 

Σε όσους δεν βλέπουν την κρυμμένη ευκαιρία, να έρθουν στο Αιγαίο. 

Σε όσους αναζητούν εναγωνίως την βάση στην οποία θα χτίσουν ένα πιο σίγουρο μέλλον για αυτή τη χώρα, να έρθουν στο Αιγαίο.
 

Γιώργος Χατζημάρκος
Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

www.pnai.gov.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ