ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Χριστιάνα Καλογήρου

Συμπολίτες του Αιγαίου και φίλοι,

Οι νέες συνθήκες που διαμόρφωσε η κρίση και οι αλλαγές που επέφερε, ανέδειξαν ένα νέο ισχυρό μεταρρυθμιστικό αίτημα. Ένα αίτημα της ίδιας της κοινωνίας. Την ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και σύγχρονη αντίληψη.

Ως Περιφερειάρχης, σήμερα, βλέπω την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου - μια Περιφέρεια που επλήγη καίρια από την κρίση - να δίνει ένα πολυμέτωπο και πολυδιάστατο αγώνα για την ανασυγκρότηση, αναζωογόνηση και ανάπτυξή της.

Και εμείς, οι συνεργάτες μου και εγώ, ως νέα περιφερειακή αρχή, θέλουμε, να προσφέρουμε τη γνώση και την εμπειρία μας, ακούγοντας τα νέα αιτήματα, απαντώντας στις νέες ανάγκες, επεξεργαζόμενοι βιώσιμες λύσεις.

Λύσεις για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών μας.

Για συγκεκριμένες πολιτικές ριζικής βελτίωσης των συγκοινωνιακών υποδομών και της επικοινωνίας με την υπόλοιπη χώρα.

Για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, μέσα από το σεβασμό του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου. Μέσα από την αξιοποίηση των τοπικών πόρων και των εξαιρετικής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων.

Για την ανάδειξη του τουρισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, τρία στοιχεία που τόσο συνδέονται μεταξύ τους.

Το Βόρειο Αιγαίο έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και με προγραμματισμό και συντονισμένη δράση μπορεί να βρεθεί στο επίπεδο των ανεπτυγμένων περιφερειών.

Σας καλώ, λοιπόν αυτά τα πέντε χρόνια που έχουμε μπροστά μας να συμπορευθούμε σε μια συνάντηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων.

Να στραφούμε στο μέλλον με πνεύμα συνεργασίας.

Με αντίληψη διαφάνειας και αποτελεσματικότητας.

Να διεκδικήσουμε, να δουλέψουμε, να πετύχουμε.

Η δράση και το αποτέλεσμα πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο της σκέψης μας. Και το Αιγαίο, έχοντας ως δύναμη το φυσικό του πλούτο, αλλά κυρίως την έμπνευση των ανθρώπων του, εμάς τους ίδιους, μπορεί - ανοιχτό στους νέους ορίζοντες και στον κόσμο - να θεμελιώνει μια αισιόδοξη προοπτική.


Χριστιάνα Καλογήρου
Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

http://www.pvaigaiou.gov.gr/ 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ