Σπύρος Σπύρου
Μέλος Δ.Σ., Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων







Ο Σπύρος Σπύρου του Πέτρου και της Αγγελικής γεννήθηκε στα Γουβιά Κέρκυρας. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία-Σοφία Φαρούγγια και έχει δύο παιδιά, τον Άγγελο, Ιατρό Γυναικολόγο και τον Ιωάννη, πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευόμενο στη Χειρουργική.

Σπουδές
Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στην Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών (Λαϊκό). Επίσης ειδικεύτηκε στη Ρευματολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ευαγγελισμός). Ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με Άριστα. 

Εργασία
Άσκησε το ιατρικό επάγγελμα στην Κέρκυρα. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας και εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 
Ως Ιατρός άσκησε το επάγγελμα με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία και ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής Γουβιών συνέβαλε, με τις πρωτοβουλίες του, στην ανάπτυξη της περιοχής.

Πολιτική Δραστηριότητα
Είναι Μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1981.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας το 1984.

Πολιτεύτηκε το 1989 για πρώτη φορά ως υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Εξελέγη Βουλευτής το 1996 και επανεξελέγη στις Βουλευτικές Εκλογές του 2000. 

Υπηρέτησε  ως Διοικητής  της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από το 2004 έως το 2006.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 εξελέγη Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» και άσκησε τα καθήκοντά του από το 2011 έως το 2014.
Από  την 1/9/2014 συνεχίζει ως Περιφερειακός  Σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Στις εκλογές της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ με το συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των Περιφερειών» του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.