Αρχείο Δελτίων Τύπου

Μάιος 2018

Καλώς ήλθατε στο Αρχείο των Δελτίων Τύπου. Υπάρχουν 30 Δελτία Τύπου.
Δελτία Τύπου
2328

Συνάντηση ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά - Κ. Αγοραστός: "Αντιμετωπίζουμε την Αυτοδιοίκηση όπως αξίζει στους πολίτες να γίνει"

Ο Πρόεδρος και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ Ι. Σγουρός, ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης και μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία του Δημάρχου ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2558

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ειδική ρύθμιση για τις οφειλές των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ με 10% προκαταβολή και εξόφληση του υπολοίπου σε 100 δόσεις

  Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ   Κ. Αγοραστός: «Αναγκαία η ρύθμιση για να ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2377

Κ. Αγοραστός: «Στην Ευρώπη των Περιφερειών δεν μπορεί η Ελλάδα να αποτελεί παραφωνία ως η χώρα με το πλέον συγκεντρωτικό κεντρικό κράτος»

Κ. Αγοραστός: «Στην Ευρώπη των Περιφερειών δεν μπορεί η Ελλάδα να αποτελεί παραφωνία ως η χώρα με το πλέον συγκεντρωτικό κεντρικό κράτος»   Ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στο 3ο ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2606

Tο ΔΣ της ΕΝΠΕ εμμένει στο αίτημα για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να του παρουσιάσει τις τεκμηριωμένες θέσεις των Περιφερειών

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: «Η πρόταση νόμου της ΕΝΠΕ αφορά την κοινωνία, αντίθετα με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών»   Το ΔΣ της ΕΝΠΕ εμμένει στο αίτημα για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2544

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας αποδοκιμάζει την υβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά του Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με αφορμή τη συζήτηση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής στη συνεδρίαση της 16ης Μαΐου 2018 με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκησ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2585

Συνεδριάζει το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αύριο, Τετάρτη 23 Μαίου

 Οι προτάσεις των Περιφερειών για το νέο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΝΠΕ αύριο, Τετάρτη 23 Μαΐου Με βασικό θέμα τις προτάσεις της Περιφερειακής Αυτοδι... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2415

Κ. Αγοραστός: "Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη"

Δήλωση Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού: «Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας καταδικάζουμε κατά τον πλέον απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2615

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ την Τετάρτη 23 Μαϊου

Οι προτάσεις των Περιφερειών για το νέο θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΝΠΕ την Τετάρτη 23 Μαΐου   Με βασικό θέμα τις προτάσεις της Περιφερειακής Αυτοδιο... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2644

Κ. Αγοραστός στο ραδιοφωνικό σταθμό Real

«Εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς, κάποιοι άλλοι δεν τους σέβονται και λειτουργούν σε θεσμικά όργανα ως κομματικά στελέχη»  «Μια κάστα κομματικών στελεχών στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2463

Κ. Αγοραστός στο ΣΚΑΙ: «Μια μικρή κάστα κομματικών στελεχών στο Υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να ελέγξει Περιφέρειες και Δήμους»

«Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να γίνει διάλογος για την Αυτοδιοίκηση – η άλλη πλευρά δεν τον θέλει και επιλέγει τη ρήξη»   «Δεν ξέρω για ποιο λόγο όρισαν χθες τη συνεδρί... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2648

Συνέντευξη Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστού στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος": "Η ανάπτυξη θα έρθει από τις ισχυρές περιφέρειες"

Συνέντευξη Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστα Αγοραστού στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Ζαμπούκα  Τι συνέβη, κύριε Αγοραστέ, χθες στη σ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2463

Κ. Αγοραστός: «Αυταρχική και άκρως προσβλητική προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης η ενέργεια του Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής»

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής: «Πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά πρακτικά είναι ο τρόπο... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2390

Κ. Αγοραστός στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής: «Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σ’ ένα απέραντο παζάρι - Καταργούν τους άμεσα εκλεγόμενους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες για να έχουν περισσότερες θέσεις για συναλλαγή»

Κ. Αγοραστός στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής: «Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σ’ ένα απέραντο παζάρι - Καταργούν τους άμεσα εκλεγόμενους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες για να έχουν περισσότερες θ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου Τομέα Ισότητας
3309

Eκδήλωση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Να γίνει απόλυτη εθνική προτεραιότητα και στρατηγική η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος

Να γίνει απόλυτη εθνική προτεραιότητα και στρατηγική η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος Εκδήλωση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για τη δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας Κ. Αγοραστός: «Το να μην... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
4269

Εκδήλωση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Να γίνει απόλυτη εθνική προτεραιότητα και στρατηγική η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος

Να γίνει απόλυτη εθνική προτεραιότητα και στρατηγική η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος Εκδήλωση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για τη δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας  Κ. Αγοραστός: «Το να μη... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2351

Ψήφισμα 2ου Κοινού Συνεδρίου ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ

Ψήφισμα 2ου Κοινού Συνεδρίου ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ Το δεύτερο Έκτακτο Κοινό Συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ, καλεί την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος για τη μετάβαση στην Αυτ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
4151

Κοινό μέτωπο ΕΝΠΕ -ΚΕΔΕ με ψήφισμα που εξέδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία κατά το 2ο κοινό συνέδριο των Ενώσεων

Κοινό μέτωπο ΕΝΠΕ -ΚΕΔΕ με ψήφισμα που εξέδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία κατά το 2ο κοινό συνέδριο των Ενώσεων Κ. Αγοραστός: «Έχοντας ισχυρή εντολή από το σημερινό συνέδριο, αναλαμβάνουμε νέες πρωτοβου... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
3287

Εκδήλωση του Τομέα Ισότητας της ΕΝΠΕ για το Δημογραφικό

Εκδήλωση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για τη «Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας» Τη Δευτέρα 14 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΝΠΕ Εκδήλωση με θέμα «Η Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδα... διαβάστε περισσότερα..

Συνέδρια και Εκδηλώσεις
5930

2ο Κοινό Συνέδριο ΕΝΠΕ ΚΕΔΕ

11 Μαϊου 2018   Περισσότερες φωτογραφίες από το 2ο Κοινό Συνέδριο ΕΝΠΕ ΚΕΔΕ μπορείτε να δείτε εδώ. διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2152

Το Σχέδιο Νόμου για την Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο του 2ου Συνεδρίου ΕΝΠΕ – ΚΕΔΕ - Στις 10 το πρωί της Παρασκευής ξεκινούν οι εργασίες με ομιλίες των Προέδρων των δύο Ενώσεων και του Υπουργού Εσωτερικών

Το Σχέδιο Νόμου για την Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο του 2ου Συνεδρίου ΕΝΠΕ – ΚΕΔΕ Οι εργασίες ξεκινούν αύριο στις 10 το πρωί (ξενοδοχείο «CARAVEL») με ομιλίες των Προέδρων της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, ενώ θ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2330

Συνέντευξη Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστα Αγοραστού στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ": "Εμείς δεν συμμετέχουμε σε κυνικά παιχνίδια εξουσίας"

Κ. Αγοραστός: Εμείς δεν συμμετέχουμε σε κυνικά παιχνίδια εξουσίας   Συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ),  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τη δημοσιογράφ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2417

Για το 2ο Συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Πέμπτη στις 11 π.μ. το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

 Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας    Με βασικό θέμα το 2ο συνέδριο Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) – Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συνεδριάζε... διαβάστε περισσότερα..

Προτάσεις
6993

Πρόταση της ΕΝΠΕ με θέμα Μεταφορά Αρμοδιοτήτων από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις προς τις Περιφέρειες

Πρόταση της ΕΝΠΕ με θέμα "Μεταφορά Αρμοδιοτήτων από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις προς τις Περιφέρειες"  ... διαβάστε περισσότερα..

Προτάσεις
6940

Επανασχεδιασμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης β΄ βαθμού. Μετάβαση από την Περιφερειακή και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αποτυπώνει και εξειδικεύει την πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αναδιάταξη του Διοικητικού Χάρτη της Χώρας προς... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2813

Την Παρασκευή 11 Μαΐου στην Αθήνα το συνέδριο ΕΝΠΕ – ΚΕΔΕ

 Την Πέμπτη 10 Μαΐου συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΝΠΕ Tην Παρασκευή 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο ΕΝΠΕ – ΚΕΔΕ στην Αθήνα, (Ξενοδοχείο Divani Caravel) για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικ... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2332

Κ. Αγοραστός: "Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας δεν σχολιάζει ανυπόγραφα σχόλια"

  Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο, δε... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2260

Ομιλία Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστού στο 4ο Συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης του Economist: «Φέτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ελληνική αιγοπροβατοτροφία, χωρίς ικανοποιητικές τιμές στο γάλα»

Κ. Αγοραστός: «Φέτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ελληνική αιγοπροβατοτροφία, χωρίς ικανοποιητικές τιμές στο γάλα»  Προτάσεις του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας – Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  στ... διαβάστε περισσότερα..

Συνέδρια και Εκδηλώσεις
5145

Εκδήλωση του Τομέα Ισότητας της ΕΝΠΕ για το Δημογραφικό

Εκδήλωση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για τη «Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας» Τη Δευτέρα 14 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΝΠΕ Εκδήλωση με θέμα «Η Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδα... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου Τομέα Ισότητας
3512

Εκδήλωση του Τομέα Ισότητας της ΕΝΠΕ για το Δημογραφικό

Εκδήλωση στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας για τη «Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας» Τη Δευτέρα 14 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΝΠΕ Εκδήλωση με θέμα «Η Δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδα... διαβάστε περισσότερα..

Δελτία Τύπου
2882

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Απόσυρση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Απόσυρση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό   Η ΕΝΠΕ διοργανώνει κοινό συνέδριο με την ΚΕΔΕ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 30 από 30