Σπύρος Σπύρου

Σπύρος Σπύρου
Μέλος Δ.Σ., Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων


Ο Σπύρος Σπύρου  του Πέτρου γεννήθηκε στο Δήμο Κερκυραίων, προάστιο Γουβιών. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία-Σοφία Φαρούγγια και έχει  δύο παιδιά: τον Άγγελο Σπύρου, πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής  Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Ιωάννη Σπύρου, επίσης  πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σπουδές
Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε εις την Παθολογία Α Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών (Λαϊκό).  Επίσης ειδικεύτηκε εις την ρευματολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ευαγγελισμός). Ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με Άριστα. 
Εργασία
Άσκησε το Ιατρικό επάγγελμα εις την Κέρκυρα και ήταν Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου της Κέρκυρας  και εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 
Κοινωνική Δραστηριότητα
Ως ιατρός άσκησε το επάγγελμα με ιδιαίτερη  κοινωνική ευαισθησία  και ως  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού  Συλλόγου της περιοχής Γουβιών άλλαξε, με τις πρωτοβουλίες του, προς το καλύτερο την ανάπτυξη  της περιοχής.
Πολιτική Δραστηριότητα
Μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1981. Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Κερκύρας  το 1984. Πολιτεύτηκε το 1989 για πρώτη φορά ως υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Εξελέγη Βουλευτής το 1996 και επανεξελέγη στις Βουλευτικές  εκλογές  του 2000. Από τη θέση της αντιπολίτευσης και τις δύο κοινοβουλευτικές περιόδους. 
Είχε πλούσια κοινοβουλευτική δραστηριότητα και ήταν Αντιπρόεδρος των επιτροπών  Τουρισμού και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής στις Εκλογές του 2004. Τον Αύγουστο του 2004 τοποθετήθηκε από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη, μετά από σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέχρι και τον Αύγουστο του 2006. Κατά την περίοδο αυτή είχε πλούσια δράση στον τομέα της υγείας - πρόνοιας σε  όλα τα Ιόνια Νησιά.  
Στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010, εξελέγη ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Γραφείο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Αλυκές Ποταμού
49100, Κέρκυρα
Τηλ. 2661039606 & 2661031696
Φαξ 2661042335
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

.