Εκδήλωση στις 23.11.2016 για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών

13 Γυναικείες Οργανώσεις,

η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

+

η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας των Φύλων ΕΝ.Π.Ε.

Περισσότερα...

Άρθρο της Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας των Φύλων ΕΝΠΕ για την Ημέρα του Πατέρα

Κατ' αντιστοιχία προς την Ημέρα της Μητέρας καθιερώθηκε και η Ημέρα του Πατέρα, η οποία τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει ακόμα περισσότερο γνωστή.

Περισσότερα...

Πρόσκληση σε συζήτηση την 27/5/2016

Με αφορμή την ερώτηση που κατατέθηκε στον Υπουργό Δικαιοσύνης από 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την άρση των χωροταξικών προϋποθέσεων και την εγκατάσταση οίκων ανοχής πιο κοντά σε ξενοδοχεία τριών αστέρων και άνω, και πριν αυτό θεσπιστεί νομοθετικά, προσκαλούμε σε συνάντηση την Επιτροπή Ισότητας της Βουλής, καθώς και γυναικείους φορείς και οργανώσεις, ώστε να διατυπωθούν οι θέσεις και οι απόψεις όλων σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Περισσότερα...

Άρθρο της Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας των Φύλων ΕΝΠΕ για την Ημέρα της Μητέρας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ.Η Ημέρα της Μητέρας έχει ρίζες ιστορικές, αγωνιστικές. Η πρώτη φορά που τιμήθηκε ήταν αφιερωμένη στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και στην προσπάθεια μείωσης της βρεφικής θνησιμότητας με την καταπολέμηση των ασθενειών και τον περιορισμό της μόλυνσης του γάλακτος.

Περισσότερα...

Άρθρο της Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας των Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού

Σε μια εποχή που η ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται στο απόγειό της, οι φυλετικές διακρίσεις, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός κυριαρχούν στην κοινωνία μας και την καθιστούν ακόμα πιο επιρρεπή στα νέα δεδομένα.

Περισσότερα...

Μήνυμα της Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.Π.Ε. για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, αποτίνοντας φόρο τιμής στις γυναίκες που αγωνίστηκαν για ισότητα και βελτίωση των συνθηκών ζωής τους.

Περισσότερα...

Δωρεάν παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Στα Ελληνικά Ιδρύματα Σικιαρίδειο και ΠΙΚΠΑ Πεντέλης αφιερώνει την 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, ο Τομέας Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με δύο θεατρικές παραστάσεις.

Περισσότερα...

Αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα στην Πλατεία Συντάγματος

Εκδηλώσεις με τίτλο «Μία μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και τον Δήμο Αθηναίων.

Περισσότερα...

Άρθρο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Κάνοντας μια συνοπτική ιστορική αναδρομή στη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, διαπιστώνουμε ότι οι γυναίκες παρέμειναν για πολλούς αιώνες στον λεγόμενο παραδοσιακό ρόλο ο οποίος τις απέκλειε από το δημόσιο βίο, διατηρώντας τις γνωστές διακρίσεις που γίνονταν εις βάρος τους.

Περισσότερα...