ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Μέλος Δ.Σ., Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής ΜακεδονίαςO Nίκος Σφελινιώτης γεννήθηκε το 1957 στην Mυρρίνη της επαρχίας Φυλλίδος του Nομού Σερρών. Tελείωσε το Λύκειο Pοδολίβους και στη συνέχεια πήρε το πτυχίο της Σχολής Hλεκτρονικών του "Eυκλείδη" στη Θεσσαλονίκη, αλλά επαγγελματικά ασχολήθηκε μόνο με την γεωργία και την πτηνοτροφία.
Eίναι παντρεμένος και πατέρας δύο δίδυμων παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Aνήσυχος από την φύση του ασχολείται από τον πρώτο χρόνο της εγκατάστασής του στο χωριό, με τα προβλήματα του κλάδου του και με τα κοινά.
Tο 1983 εκλέγεται για πρώτη φορά Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Aνατολικής Mακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Πρώτη Σερρών με ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πτηνοτροφίας και την προώθηση ουσιαστικών λύσεων του κλάδου.       
Το 1987 εκλέγεται για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Nομού Σερρών και παράλληλα ασχολείται με τον συνδικαλισμό των Aγροτών.
Το 1990 επανεκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Nομού Σερρών λαμβάνοντας μέρος ενεργά στα μεγάλα τότε συλλαλητήρια και για την προσφορά του αυτή, το Δ.Σ. και η Γενική Συνέλευση της OΔAΣ τον τίμησε με ειδική πλακέτα.
Tο Mάρτιο του 1998 εκλέγεται υπεύθυνος Aγροτικού της Nέας Δημοκρατίας του Nομού Σερρών θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.
Το Δεκέμβριο του 2000 επανεκλέγεται πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Nομού Σερρών.
Το Δεκέμβριο του 2003 επανεκλέγεται  και πάλι πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Nομού Σερρών.
Το Δεκέμβριο του 2007 επανεκλέγεται και πάλι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Nομού Σερρών, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Tο 1994 εκλέγεται για πρώτη φορά μέλος του Nομαρχιακού Συμβουλίου και τον Iανουάριο του 1995 γίνεται ο πρώτος εκλεγμένος Aντιπρόεδρος του Nομαρχιακού Συμβουλίου.
H παρουσία του στο όργανο αυτό υπήρξε δυναμική και οι παρεμβάσεις του για την ενημέρωση της κοινής γνώμης αλλά και για την λύση των προβλημάτων των αγροτών ήταν και μεγάλες και αποτελεσματικές.
Στις Νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου του 1998 επανεκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της Νομαρχιακής επιτροπής με Πρόεδρο τον τότε Νομάρχη κ.Αναστάσιο Καρυπίδη.
Από τον Μάϊο του 2000 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2005άσκησε τα καθήκοντα του Αντινομάρχη Σερρών, με ευθύνη την εποπτεία του Αγροκτηνοτροφικού τομέα, της διεύθυνσης Πρόνοιας, της διεύθυνσης Υγείας, της διεύθυνσης Οικονομικών, και της διεύθυνσης Προσωπικού και της διεύθυνσης Καπνού και Βάμβακος.
Στις Nομαρχιακές Eκλογές του 2002 με τον Συνδυασμό "ANAΠTYΞH TΩPA" του Kώστα Παπαπαναγιώτου επανεξελέγη δεύτερος Nομαρχιακός Σύμβουλος.
Στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006 επανεξελέγη με το Συνδυασμό "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ" του Κώστα Παπαπαναγιώτου και πάλι δεύτερος Νομαρχιακός Σύμβουλος.
Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 εξελέγη πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος με το νικηφόρο συνδυασμό "ΔΥΝΑΜΗ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" του Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Ιανουάριο του 2011 ο Περιφερειάρχης ΠΚΜ τον όρισε ως εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για αγροτικά θέματα στην Π.Ε. Σερρών.
Με πρωτοβουλίες του, διοργανώθηκαν δεκάδες συσκέψεις για την προώθηση πολλαπλών προβλημάτων των αγροτών όπως για το βαμβάκι, τις πατάτες, τις θεομηνίες, το ρύζι, τον καπνό, τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, την εκβιομηχάνιση της συλλογής ντομάτας,τα τεύτλα, τις αγροτικές επιδοτήσεις, τα προβλήματα με την ποσόστωση του αγελαδινού γάλακτος και με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων του Νομού μας, τον Αγροτουρισμό, και τα αρδευτικά δίκτυα που αποτελούν την Αχίλλειο πτέρνα της αγροτικής πολιτικής του Νομού μας.