Χριστιάνα Καλογήρου

Χριστιάνα Καλογήρου
Ταμίας - Περιφερειάρχης Βορείου ΑιγαίουΗ Χριστιάνα Καλογήρου είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε το 1964. Από τα φοιτητικά της χρόνια, ευαισθητοποιημένη στα κοινά, αναπτύσσει έντονη πολιτική δραστηριότητα.

Το 2004, εκλέγεται βουλευτής νομού Λέσβου και κατά τη θητεία της διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Προστασίας Περιβάλλοντος, καθώς και της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, όπου παρήγαγε ένα αξιοσημείωτο έργο. Με την εισήγησή της «Η νησιωτική πολιτική ως αναπόσπαστο τμήμα των πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης» το 2005, να γίνεται ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα της Βουλής.

Εισηγήθηκε, επίσης, τη συνταγματική κατοχύρωση (άρθρο 101) της μέριμνας για τις ειδικές συνθήκες των νησιωτικών περιοχών.

Το 2012 τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Παράλληλα, δραστηριοποιείται και συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες πολιτών (συνέδρια, εκδηλώσεις) για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας, προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και για θέματα που αφορούν στη σύγχρονη γυναίκα.

Για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, ως διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στους τομείς οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης μεγάλων έργων.

Έχει εκπονήσει σημαντικές μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Σήμερα, είναι Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.