Πέτρος Τατούλης

Πέτρος Τατούλης
Μέλος Δ.Σ, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Ο Πέτρος Τατούλης γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1953 στο Καστρί Κυνουρίας.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ' όπου αποφοίτησε ως Ιατρός - Χειρουργός.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως ιατρός στην Κω. Εργάστηκε ως αγροτικός ιατρός στο Καστρί Κυνουρίας, ενώ άσκησε το ιατρικό λειτούργημα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά.
Το 1990 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία και επανεξελέγη το 1993, το 1996, το 2000, το 2004 και το 2007. 
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βουλή των Ελλήνων έχει διατελέσει μεταξύ άλλων:
Ειδικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2004.
Ειδικός απεσταλμένος της Νέας Δημοκρατίας στη συνδιάσκεψη της Γενεύης το Δεκέμβριο του 2003 για την επίλυση του Παλαιστινιακού Ζητήματος.
Ειδικός απεσταλμένος της Νέας Δημοκρατίας το Νοέμβριο του 2003 στο αρχηγείο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γ. Αραφάτ στη Ραμάλα.
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.
Μέλος της άτυπης διακομματικής επιτροπής για την παρακολούθηση και προώθηση θέσεων αναφορικά με τη δίκαιη λύση του Κυπριακού ζητήματος.
Μέλος των Διακομματικών Επιτροπών της Βουλής για τα Ναρκωτικά, το Δημογραφικό Πρόβλημα και την Προστασία των Δασών.
Μέλος των Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.
Διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού στο διάστημα 2004 έως 2006.
To 2010 εξελέγη πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ως ανεξάρτητος υποψήφιος. 
Από το 2003 έχει δημοσιεύσει έναν εκτεταμένο αριθμό άρθρων, πολιτικού και κοινωνιολογικού περιεχομένου, σε ελληνικές εφημερίδες, όπως «Απογευματινή», «Καθημερινή», «Ελευθεροτυπία», καθώς και σε ευρωπαϊκές, όπως «Le Figaro» και «NewEurope». 
Είναι παντρεμένος με την ιατρό Σοφία Λουτσίου και έχει 4 παιδιά: την Παρασκευή, τη Χρισταλένη, την Ιωάννα και τον Παναγιώτη.

 

Το 1992, 1993, και 1995 από αθλητική εφημερίδα της Πάτρας