Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) κα Φωτεινή Βρύνα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η δεύτερη Κυριακή κάθε Μαΐου έχει καθιερωθεί από το 1914 ως ημέρα εορτασμού της μητρότητας με στόχο την ανάδειξη του μεγαλείου της προσφοράς της. Στο πέρασμα αυτών των χρόνων, ο ρόλος της μητέρας έχει υποστεί πολλές και σημαντικές αλλαγές, με τα σημερινά χαρακτηριστικά του να είναι ιδιαιτέρως πολύπλοκα, αφού την ίδια στιγμή η κάθε μητέρα θα πρέπει να ανταποκρίνεται εξίσου αποτελεσματικά ως γυναίκα, ως σύζυγος και ως επαγγελματίας.

Η ελληνική κοινωνία, εν μέσω της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που βιώνει, φαίνεται να επαναπροσδιορίζει τη σημασία του ρόλου μητέρας, καθώς οι σημερινές δύσκολες συνθήκες απαιτούν τεράστιες ψυχικές, πνευματικές και σωματικές δυνάμεις από μέρους της, για να μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία σ' αυτή τη σύνθετη και εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

Για το λόγο αυτό, η Πολιτεία αλλά και η Κοινωνία οφείλουν να είναι αρωγοί στην προσπάθειά της, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ουσιαστική βελτίωση της θέσης της γυναίκας σε κάθε επίπεδο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής δραστηριότητας και την εξάλειψη κάθε είδους ανισότητας ή και διάκρισης που βιώνουν σήμερα οι γυναίκες».

Ιστορικό Δελτίων Τύπου Τομέα Ισότητας