Τη Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κυρίας Φωτεινής Βρύνα, συνάντηση φορέων και γυναικείων οργανώσεων στα γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Ένωση Ελληνίδων Νομικών, από τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας, από την Ένωση Γυναικών Κρήτης, από τον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών, από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, από την Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών και το Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, από την Ένωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα, από το Λύκειο Ελληνίδων, από την Ένωση Γυναικών Ελλάδας, από το Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων, από την «Παναθηναϊκή», από την Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών, καθώς και αιρετές-μέλη άλλων οργανώσεων.

Ύστερα από την παρουσίαση των δράσεων του Γραφείου Ισότητας των Φύλων από την κυρία Βρύνα, πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, στον οποίο όλες οι πλευρές κατέληξαν να συνεργαστούν προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Έτσι, εκτός από τις δράσεις στις οποίες θα προβεί κάθε γυναικεία οργάνωση για την Ημέρα της Γυναίκας, συμφωνήθηκε να συνεργαστούν και με το Γραφείο Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.Π.Ε. Κατατέθηκε, επίσης, η πρόταση για την πραγματοποίηση ημερίδας σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, γεγονός στο οποίο συνηγόρησαν όλες οι παρευρισκόμενες και εξέφρασαν την επιθυμία να στηρίξουν την υλοποίησή του.

Τέλος, έγινε η παρουσίαση του πρώτου τεύχους του Newsletter, στο οποίο κατά κύριο λόγο θα γίνεται αναφορά στις Περιφερειακές Επιτροπές Ισότητας, και επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται άρθρα των γυναικείων οργανώσεων, καθώς και καταξιωμένων ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί επισταμένα με θέματα ισότητας των φύλων και με θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, ευρύτερα. Η συνάντηση έκλεισε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την ευχή να υπάρξει μια χρονιά γεμάτη υγεία για όλους, ισότητα και γόνιμες συνεργασίες.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου Τομέα Ισότητας