Στα Ελληνικά Ιδρύματα Σικιαρίδειο και ΠΙΚΠΑ Πεντέλης αφιερώνει την 8 Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, ο Τομέας Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με δύο θεατρικές παραστάσεις.

"O Τομέας Ισότητας των Φύλων της ΕΝ.Π.Ε., η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με γυναικείες οργανώσεις και φορείς ισότητας -Ένωση Ελληνίδων Νομικών, Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας, Ένωση Γυναικών Κρήτης, Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών, Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών, Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, Ένωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα, Λύκειο Ελληνίδων, Ένωση Γυναικών Ελλάδας, Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων, «Παναθηναϊκή» Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών, Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών- καθώς και αιρετές-μέλη άλλων οργανώσεων έλαβαν την πρωτοβουλία να τιμήσουν φέτος την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με έναν διαφορετικό τρόπο.

Πρόκειται για τη δωρεάν παρακολούθηση δύο θεατρικών παραστάσεων την Τετάρτη 9 και το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Θέατρο Τέχνης. Η πρώτη έχει τίτλο «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ερρίκου Ίψεν και απευθύνεται κυρίως σε μέλη φορέων και γυναικείων οργανώσεων, ενώ η δεύτερη είναι «Το παιχνίδι του τέλους» του Σάμιουελ Μπέκετ, και αφορά το ευρύ κοινό.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι και στις δύο παραστάσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη, καθώς τα έξοδα καλύπτονται από την Περιφέρεια Αττικής. Μοναδικό αντίτιμο των παρευρισκομένων θα είναι η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και το Αναρρωτήριο (πρώην ΠΙΚΠΑ) Πεντέλης. Πιο συγκεκριμένα, ελαιόλαδο, σπορέλαιο, αλεύρι και ζάχαρη είναι τα είδη που χρειάζεται το πρώτο ίδρυμα, ενώ βρεφικές πάνες Νο 4 & 5 έχουν ζητηθεί από το δεύτερο.

Σε μια περίοδο οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στον άνθρωπο και ακόμα περισσότερο στα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη σκέψη όλων μας, με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς.

Σας περιμένουμε!
Να είστε όλοι εκεί!"

Ιστορικό Δελτίων Τύπου Τομέα Ισότητας