ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Ίση Αμοιβή και θέμα: «Ισότητα αμοιβών ανάμεσα στα δύο φύλα - Υπάρχει;»

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση ως προς τη μισθολογική ανισότητα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυνε η Περιφερειάρχης Αττικής, κυρία Ρένα Δούρου, και η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, κυρία Φωτεινή Βρύνα. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος κυρία Μάρθα Λεκκάκου.

Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η κυρία Μαρία Καραμεσίνη, Διοικήτρια ΟΑΕΔ, η κυρία Σοφία Οικονομάκου, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων & Πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, και η κυρία Αγγελίνα Μιχαηλίδου, Επίτιμη Πρόεδρος Γυναικών Manager & Επιχειρηματιών της ΕΕΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κυρία Βρύνα ανέφερε: «Οι γυναίκες είναι φορτωμένες με πολλαπλούς ρόλους, όπως σύζυγοι, μητέρες, υπεύθυνες για την φροντίδα των ηλικιωμένων της οικογένειας και ταυτόχρονα εργαζόμενες, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να διαθέσουν το χρόνο που απαιτείται για την κοινωνική δραστηριοποίησή τους. Την εξαίρεση, και όχι τον κανόνα, αποτελούν οι περιπτώσεις αναδιανομής των ενδοοικογενειακών υποχρεώσεων μεταξύ των συντρόφων και ανακατανομής του ενδοοικογενειακού χρόνου υπέρ και των γυναικών».

Οι ομιλίες των καταξιωμένων αυτών γυναικών εμπεριείχαν πολλά βιωματικά στοιχεία και εμπειρίες και παρείχαν ουσιαστική πληροφόρηση και ενημέρωση αναφορικά με το μέγεθος της ανισότητας στις αμοιβές ανάμεσα στα δύο φύλα στην ελληνική αγορά εργασίας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν Περιφερειακές και Δημοτικές Σύμβουλοι, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Γυναικείες Οργανώσεις και άλλοι φορείς. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, κ. Δημήτρης Σιούφας, η τέως Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας στο Δήμο Αθηναίων, κυρία Μαρία Στρατηγάκη, και η τέως Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, κυρία Άννα Καραμάνου.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου