Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκο Βούτση απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος  ζητά συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον Υπουργό προκειμένου να συζητήσουν το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τις Περιφέρειες.

Η επιστολή αναλυτικά αναφέρει: 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων σας καθηκόντων, εκ μέρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις ειλικρινείς ευχές μας για μια γόνιμη και αποδοτική θητεία σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο για την κοινωνία και τους πολίτες τομέα ευθύνης.  

Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, πεποίθησή μας είναι ότι η περιφερειακή ανάπτυξη απαιτεί την ανάληψη περαιτέρω πρωτοβουλιών με στόχο την υπέρβαση της κρίσης.

Οι 13 Περιφέρειες της χώρας, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, έχουμε συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη ενός νέου μοντέλου παραγωγικής ανασυγκρότησης των περιφερειακών κοινωνιών και οικονομιών.

Θέση μας είναι ότι η ισχυροποίηση του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης απαιτεί την κατάργηση του θεσμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, την ενίσχυση της οικονομικής και διοικητικής μας αυτοτέλειας, την πάταξη της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειών στην κοινωνική πολιτική, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και την ενίσχυση των επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Προκειμένου να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας στην κοινή προσπάθεια ριζικής μεταρρύθμισης της ελληνικής διοίκησης, επιθυμούμε τη συστηματική συνεργασία μαζί σας με στόχο την δημιουργία ενός λειτουργικού κράτους προς όφελος του πολίτη και της εθνικής οικονομίας.

Αναμένουμε από εσάς να ορίσετε την ημερομηνία πραγματοποίησης συνάντησής μας». 

 

 

Ο Πρόεδρος

 

 

Κωνσταντίνος Αγοραστός

Ιστορικό Δελτίων Τύπου