Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η Έκθεση Οικονομικής Διαχείρισης του Εποπτικού Συμβουλίου και του απολογισμού έτους 2013 της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας από τη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΝΠΕ.

Μειοψήφησε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ λευκό ψήφισε ο εκπρόσωπος των Οικολόγων.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός αναφέρθηκε διεξοδικά τόσο στα οικονομικά όσο και στα διοικητικά θέματα που απασχόλησαν την ΕΝΠΕ και τις 13 Περιφέρειες τονίζοντας:

«Τα τριάμισι χρόνια της διαδρομής του νέου θεσμού καταφέραμε να κρατήσουμε τις 13 Περιφέρειες "όρθιες" σε ένα δυσμενέστατο περιβάλλον, αφού είχαμε μείωση των ΚΑΠ πάνω από 67%. Ειδικά ως προς τα οικονομικά της ΕΝΠΕ, με τη χρηστή μας διαχείριση εξασφαλίσαμε, σε δύσκολους καιρούς ένα σημαντικό πλεόνασμα 2.419.710 Ευρώ. Ένα πλεόνασμα το οποίο εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα της Ένωσης.


Δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Συναντηθήκαμε επανειλημμένως με όλους τους Πρωθυπουργούς και τους αρμόδιους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς όλων των συναρμόδιων Υπουργείων.

Πήγαμε στην Βουλή δεκάδες φορές για την παρουσίαση των θέσεών μας σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στις αρμοδιότητές μας. Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία θέσαμε επιτακτικά στην ατζέντα όλα τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία των Περιφερειών αλλά και την ισχυροποίηση του ρόλου των Περιφερειών».

Στη συνέχεια πήραν διαδοχικά το λόγο οι Περιφερειάρχες  Νοτίου Αιγαίου Ιωάννης Μαχαιρίδης, Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, το Μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρηστίνα Αγγελονίδη,  ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Κώστας Διάκος καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Προέδρου της ΕΝΠΕ κ. Σγουρού

Ιστορικό Δελτίων Τύπου