Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ευρεία σύσκεψη του Κεντρικού Συντονιστικού Oργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό την Προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια συμμετείχε σήμερα οΠρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός. Στη σύσκεψη εξετάσθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των κίνδυνων από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής  στην παρέμβαση του υποστήριξε ότι οι 13 Περιφέρειες της χώρας παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις ελλείψεις προσωπικού ειδικά στο κρίσιμο τομέα των χειριστών μηχανημάτων είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τα όποια ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι υπηρεσίες των Περιφερειών συντονίζονται σε διαρκή βάση με τους Δήμους, την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Υπουργείο ώστε με σωστό προγραμματισμό και κυρίως πρόληψη να παρέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί.

Αμέσως μετά ο κ. Σγουρός δήλωσε: «Παρότι ως Περιφέρειες δεν έχουμε πάρει από την Κυβέρνηση ούτε ένα Ευρώ για την συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και την Πολιτική Προστασία, εντούτοις έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες να κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε τις δύσκολες μέρες να μην ταλαιπωρηθούν και κυρίως να μην έχουμε τραγικά γεγονότα που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.  Σε πολλές Περιφέρειες εκτός από το οικονομικό πρόβλημα οι Περιφερειάρχες αγωνίζονται να δώσουν λύση και στις ελλείψεις χειριστών των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για τον αποχιονισμό. Από τη μεριά μου  ως Περιφερειάρχης Αττικής θα κάνω το παν ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σε κανένα σημείο της περιφέρειας».  

 

Από το Γραφείο Τύπου

Ιστορικό Δελτίων Τύπου