Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, η εκπαιδευτική ημερίδα που υλοποίησε η ΠΕΤΑ ΑΕ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013.

Η εν λόγω ημερίδα αποτέλεσε την πρώτη από τις συνολικά τέσσερις (4) που θα πραγματοποιηθούν στις περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο της υλοποιούμενης Πράξης: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο» του ΕΠ «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 -2013».

Στην εκπαιδευτική ημερίδα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην παρουσίαση της εμπειρίας των Δήμων για τις πολιτικές Ισότητας από τη μέχρι τώρα πορεία εφαρμογής του Καλλικράτη, το πλαίσιο προτεραιοτήτων που θέτουν η υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας της Ισότητας και ο Οδηγός Εφαρμογής της, καθώς επίσης και οι κυριότεροι τρόποι δικτύωσης και επικοινωνίας με αρμόδιους φορείς για την προώθηση των θεμάτων ισότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

 Την ημερίδα παρακολούθησαν οι αιρετές και υποψήφιες αιρετές γυναίκες όλων των βαθμίδων της Αυτοδιοίκησης, από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδος, Δήμαρχοι & εκπρόσωποι Δήμων των εν λόγω Περιφερειών,  μέλη των Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας, εκλεγμένες Περιφερειακές Σύμβουλοι και Γυναικείες  Ενώσεις & Φορείς.

Τις εργασίες της εκπαιδευτικής ημερίδας άνοιξε με το χαιρετισμό της η Γ. Γ. Ισότητας των Φύλων, κα  Ζέτα Μ. Μακρή. Στον χαιρετισμό της σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η  συμμετοχή των γυναικών στα όργανα και τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης δεν αποτελεί αυτοσκοπό και αριθμητικό στόχο, αλλά προϋπόθεση για δημοκρατική εκπροσώπηση και συμμετοχή στις αποφάσεις που ρυθμίζουν και καθορίζουν τη ζωή όλων μας, διαμορφώνουν το βιοτικό μας επίπεδο και σχεδιάζουν το μέλλον των παιδιών μας.

Χαιρετισμό απεύθυναν, επίσης, η κα Καλλιόπη Γερακούδη, Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου Παναγιώτης Σκοτινιώτης, ο Πρόεδρος της ΠΕΤΑ ΑΕ και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος  καθώς και  η κα Κατερίνα Αναγνώστου, εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής.

Ιστορικό Δελτίων Τύπου