Αθήνα, 3-10-2012                     

         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                        

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων  είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας,  μετά από αίτημα τους,  ζητώντας την στήριξη και την συνεργασία των Περιφερειών σε θέματα που απασχολούν την Ελληνική Αστυνομία και τους εργαζόμενους σ' αυτή.

 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  κ.  Χρήστος Φωτόπουλος ενημέρωσε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο σε θεσμικό όσο και οικονομικό επίπεδο και ζήτησε την παρέμβαση των Περιφερειαρχών προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να υπάρξει συνεργασία σε θέματα όπως η αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών, αλλά και του κοινού εγκλήματος.

 Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ιωάννης Σγουρός αφού ευχαρίστησε το Προεδρείο για την ενημέρωση συμφώνησε ότι αυτή την περίοδο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ακολουθεί μια μοναχική πολιτική χωρίς οι Περιφέρειες να έχουν ενημέρωση για θέματα και αποφάσεις που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, όπως τα Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών κάτι που αποδεικνύει την έλλειψη συνοχής του Κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται.

 Ο κ. Σγουρός ζήτησε από την συνδικαλιστική ηγεσία των αστυνομικών να αντιληφθούν και αυτοί από την πλευρά τους ότι δεν είναι δυνατόν να επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο και να φτάνουν σε ακραίες συμπεριφορές εναντίον άλλων εργαζομένων που διαμαρτύρονται έχοντας δίκαια αιτήματα.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιστορικό Δελτίων Τύπου