Η διεκδίκηση με όλα τα πρόσφορα μέσα της επίλυσης των εκκρεμοτήτων σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, που αποτελούν τροχοπέδη στην ολοκλήρωση του νέου θεσμού των αιρετών Περιφερειών, ήταν η ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση.

Αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο κύκλος των συναντήσεων της ΕΝ.Π.Ε. με τις νέες ηγεσίες των Υπουργείων, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες και έχουν άμεση σχέση με τον αναπτυξιακό τους ρόλο.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Έχουμε πλήρη αίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες και η χώρα. Ως νέος θεσμός οι Περιφέρειες έχουν κύρια αποστολή την Περιφερειακή ανάπτυξη, δηλαδή το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Δυστυχώς όμως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, κυρίως όσοι ασκούν κεντρική εξουσία δηλαδή τα μέλη της κυβέρνησης. Εάν δεν αναλάβουν να προχωρήσουν τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουμε ζητήσει θα μας βρουν όλους και τους 13 Περιφερειάρχες απέναντι. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλο χάσιμο χρόνου τελεία και παύλα.
Θα ζητήσω συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, ώστε να είναι και ο ίδιος προσωπικά ενήμερος για όλα.
Εμείς το κόστος άλλων δεν θα το αναλάβουμε. Το ξεκαθαρίζω για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιστορικό Δελτίων Τύπου