Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοΐδη ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, με αφορμή την επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και τις πληροφορίες για περικοπή της χρηματοδότησης των ΠΕΠ, προκειμένου να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

E N Ω Σ Η Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Ω Ν Ε Λ Λ Α Δ Α Σ
Μεσογείων 15, 11526 Αθήνα, τηλ: 2132144700, fax:2107796016
e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2011
Α.Π. 48


Προς
τον Υπουργό Ανάπτυξης
Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


Κύριε Υπουργέ,

Εν όψει της επικείμενης αναθεώρησης του συνόλου των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, πληροφορηθήκαμε για την πρόθεση δημιουργίας Ταμείου Εγγυοδοσίας Δημοσίων Έργων συνολικού προϋπολογισμού 1.500 εκ Ευρώ, Ταμείου Εγγυοδοσίας ΜΜΕ συνολικού προϋπολογισμού 500 εκ Ευρώ καθώς και την πρόθεση έκδοσης νέων κύκλων δράσεων κρατικών ενισχύσεων ΜΜΕ συνολικού προϋπολογισμού 500 εκ Ευρώ.

Είναι φανερό ότι στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία η δυνατότητα διάθεσης πόρων για την υποστήριξη της δραστηριότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των λοιπών επιχειρήσεων που υλοποιούν συγχρηματοδοτούμενα έργα είναι αναγκαία.

Είναι, επίσης, φανερό πως οι πόροι αυτοί δεν είναι δυνατόν να αντληθούν από πόρους που προορίζονται για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των περιφερειών και της χώρας.

Όπως γνωρίζετε, τα Π.Ε.Π. αποτελούν βασικό εργαλείο υλοποίησης της αναπτυξιακής στρατηγικής της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει δρομολογήσει, σχεδιάσει και ωριμάσει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που δίνουν λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα βασικών δημόσιων υποδομών υπό το πρίσμα της δημιουργίας της βάσης για ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδο.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη μόχλευσης της οικονομίας και της στήριξης των επιχειρήσεων όμως εμμένουμε στην ανάγκη τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα να διατηρήσουν τον προσανατολισμό τους στην χρηματοδότηση έργων δημόσιων υποδομών και να μην αλλοιωθεί ούτε να αποπροσανατολιστεί η αναπτυξιακή τους στόχευση.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, ευελπιστούμε σε μεταξύ μας συνεργασία για την αντιμετώπιση του θέματος και ζητάμε συνάντηση μαζί σας, στο αμέσως προσεχές διάστημα, με στόχο τόσο το βέλτιστο αποτέλεσμα για το Ε.Σ.Π.Α. και τη χώρα, όσο και την κάλυψη των αναγκών των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας, επανεξετάζοντας την ανακατανομή πόρων χωρίς μείωση των διαθέσιμων σήμερα πόρων για δημόσια έργα στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, εν' όψει και της συνάντησης με τον Επίτροπο κύριο J.Hahn στις Βρυξέλλες στις 28 Νοεμβρίου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Ιστορικό Δελτίων Τύπου