Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Οι Περιφερειάρχες ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν από κοινού στην εφαρμογή του νέου θεσμού του «Καλλικράτη».
Αμέσως μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της Νέας δημοκρατίας κ.Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:
«Ο "Καλλικράτης" ήταν ένα μισό και δειλό βήμα. Πραγματική ανατροπή υπέρ των θεσμών της Αυτοδιοίκησης και υπέρ της ανάπτυξης του τόπου θα γίνει μόνο όταν η Περιφέρεια κερδίσει την κεντρική εξουσία.
Αρκεί να απαλλάξουμε την Περιφέρεια από εξαρτήσεις και περιττή γραφειοκρατία.
Αυτή είναι η δέσμευσή μου. Και στην πρώτη γραμμή πυρός θέλω να δω, στη Νέα Δημοκρατία, να έχουμε και τους 13 Περιφερειάρχες μας, τους εκλεγμένους από τον Ελληνικό λαό».

Ο Πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών και Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:
«Ενημερώσαμε και ακούσαμε με προσοχή τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουμε οι 13 Περιφερειάρχες στην εφαρμογή του νέου θεσμού, του «Καλλικράτη».
Πιστεύω ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα συμβάλλει στις διορθωτικές κινήσεις που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και αποτελούν ομόφωνα αιτήματα όλων των Περιφερειαρχών.
Εμείς όλους αυτούς τους μήνες έχουμε καταφέρει να συνεργαστούμε σε όλα τα θέματα και να καταλήξουμε σε ομόφωνες αποφάσεις γιατί έχουμε αφήσει εκτός τις κομματικές μας προελεύσεις.
Έτσι θα συνεχίσουμε γι' αυτό και όλα τα κόμματα θα πρέπει να δουν με άλλο μάτι - από ότι έχουν συνηθίσει - την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Ιστορικό Δελτίων Τύπου