Συνάντηση με τους 13 Περιφερειάρχες είχαν σήμερα εκπρόσωποι των ιδιοκτητών TAXI, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών.

Οι ιδιοκτήτες των ΤΑΧΙ, ζήτησαν να μην εκδοθούν νέες άδειες και κυρίως να προασπιστεί ο χώρος από την δυνατότητα δημιουργίας «καρτέλ».

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών, κ. Γιάννης Σγουρός, διαβεβαίωσε τους ιδιοκτήτες ότι μέχρι την ψήφιση του νόμου, κανένας Περιφερειάρχης δεν θα υπογράψει νέες άδειες, αλλά ζήτησε από τους ιδιοκτήτες TAXI να αναστείλουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους μέχρι το τέλος Αυγούστου που θα γίνουν γνωστές οι προθέσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών, κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Προτείναμε στους ιδιοκτήτες των TAXI να αποφασίσουν ανακωχή. Θα είναι προς όφελος όλων. Είναι απαίτηση της κοινωνίας να υπάρξει επιτέλους ηρεμία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Είμαι βέβαιος ότι η πρότασή μας για αναστολή των κινητοποιήσεων θα εισακουστεί, γιατί αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι το συμφέρον τους.
Το πρόβλημα των κινητοποιήσεων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους κλάδους του τουρισμού και στην εικόνα της χώρας μας διεθνώς.
Εμείς και οι 13 Περιφερειάρχες, ομόφωνα αποφασίσαμε να είμαστε οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει με την κατάθεση του σχεδίου νόμου και θα είμαστε στο πλευρό του κλάδου σε τυχόν περίπτωση που θα αδικηθεί.

Επαναλαμβάνω όμως, ότι ο νόμος για την επιβολή ποινών θα εφαρμοστεί, εκτός εάν το Υπουργείο με νέο νόμο αποφασίσει διαφορετικά.»

Ιστορικό Δελτίων Τύπου