Κώστας Αγοραστός: Φόβος ακυβερνησίας από την απλή αναλογική

Συνέντευξη του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Εκρηκτικό μείγμα κινδύνων όπως ακυβερνησία, εύθραυστες πλειοψηφίες, αποσχιστικά ρεύματα θα φέρει η απλή αναλογική την οποία προωθεί η κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση, προειδοποιεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τον δημοσιογράφο κ. Μάνο Χαραλαμπάκη.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών ξορκίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο υποστηρίζοντας πως αν λάβει γενικότερες διαστάσεις, τότε τα έργα θα σταματήσουν και η μισθοδοσία των εργαζομένων θα τεθεί σε κίνδυνο. Αντίθετα, υποστηρίζει πως αυτό που χρειάζονται σήμερα οι περιφέρειες είναι η μετεξέλιξή τους σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, με περισσότερες αρμοδιότητες, προσωπικό, πόρους και κανονιστική αρμοδιότητα.

Με αφορμή και την πρόσφατη τραγωδία στη Μάνδρα, επισημαίνει πως οι περιφέρειες μπορούν να θωρακίσουν τους δήμους από τις φυσικές καταστροφές – στη Θεσσαλία έχουν ολοκληρωθεί αντιπλημμυρικά έργα 120 εκατ. ευρώ – αλλά χρειάζονται επιπλέον στήριξη από το κράτος.

Παράλληλα, συμμερίζεται το αίτημα της ΝΔ για πολιτική αλλαγή τονίζοντας εμφατικά πως «πρέπει να αναπνεύσει πια αυτός ο τόπος» με θέσεις εργασίας και επενδύσεις.

Και δηλώνει πως πρόθεσή του είναι να διεκδικήσει ακόμη μία θητεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με την ευρύτατη δυνατή κοινωνική συναίνεση.

 

Επισυνάπτεται η συνέντευξη

 

Ιστορικό Δελτίων Τύπου